2016-11-09: Ik wil er niet meer over praten (column)

Iedere twee weken schrijf ik een column in het Witte Weekblad, editie Badhoevedorp Zwanenburg. En waarover wil ik dan wel niet meer praten? Nog een keertje dan ... zwarte Piet. 
'Ik wil er niet meer over praten.
Anders dan de kop doet vermoeden: nog een keertje dan. Het Sinterklaasfeest. Het wordt nooit meer hetzelfde. Erg? Ik weet het niet zo goed. Er zijn eeuwenoude tradities die meegroeien met de tijd: zo is Sint Maarten met lampionnen en suikerbiet vooral verworden tot een snoep- en snaaifeest voor de kinderen. A.s. Vrijdag is het weer zover. En wacht maar tot het verbond van tandartsen daar zijn tanden in gaat zetten. Staan we straks wellicht aan de deur met kaas en worst. Het Sint Maarten van toen is niet meer hetzelfde als het Sint Maarten van nu........' Voor de hele column, klik hier.