Het roer om ... en weer terug

de belevenissen van een familie in Spanje

In 2005 vertrekt Renée Heijmans met haar man en drie zonen naar Spanje om daar een nieuw leven te beginnen. Het roer gaat om en ze beginnen een Bed & Breakfast op een idyllisch landgoed op veertien kilometer van de Spaanse kust. Dit is hun verhaal.

Een persoonlijk verhaal over heimwee, plezier en problemen, over het lief en leed van hun huisdieren en ontroerende momenten. 
Maar 'Het roer om' vertelt ook over hoe het werkelijk is om te leven, te 

werken en geld te verdienen in Spanje, compleet met onbetrouwbare makelaren, strenge schooljuffrouwen en bijzondere tradities.

Renée Heijmans, tekstschrijver, schreef in deze periode columns in het Witte Weekblad onder de titel 'Groeten uit Spanje' en hield een dagboek bij. Dit boek is een combinatie van dat dagboek, de columns en het collectieve gezinsgeheugen. Ze neemt u openhartig mee op de belevenissen van deze familie in Spanje.

Een 'must' voor al diegenen die overwegen de stap naar het buitenland te maken!

Het boek kost € 14,50 (ISBN 9789491061530).

Bestellen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het aantal boeken dat u wenst te bestellen; en wanneer u het niet komt ophalen, het adres waar het boek (de boeken) naar toe gestuurd moet(en) worden.  U ontvangt van mij een bevestiging met betalingsgegevens. Het boek is ook online te koop bij Kaftmedia.nl

Verkoopadressen:
In Badhoevedorp bij: Boekhandel Jaspers, De Chocolade Apotheek, Karin's Kapsalon
In Zwanenburg bij: Primera
In Hoofddorp: Boekhandel Stevens 

'Het roer om ... en weer terug' recensies en in het nieuws

Recensies: 

'Ze schreef op wat zij met haar man en drie zoons zoal meemaakte en dat heeft een leuk vlot geschreven boekje opgeleverd. Het leest alsof je naar een aflevering van het tv-programma Ik vertrek zit te kijken. Leuke, verdrietige en humoristische momenten wisselen elkaar af. Daarbij wordt nog eens duidelijk hoe anders het dagelijks leven in een vreemd land is en met welke, soms niet-verwachte, cultuurverschillen te je maken krijgt.'  (Westerpost, Anja Maas)

' Dit onopgesmukt relaas van het dagelijks overleven in een land met totaal andere tradities en een streng schoolregime leest gemakkelijk weg en boeit door de herkenbare problemen, bekend van televisieprogramma's als 'Ik vertrek'. Het boek is een must voor ieder die overweegt huis en haard op te geven om een droom in een ver buitenland te verwezenlijken.' (deboekensalon.nl)

In het nieuws:

Klik op een titel en het artikel verschijnt in een nieuw scherm.

Witte Weekblad (21 oktober 2015)          Westerpost (28 oktober 2015)         Hoofddorpse Courant (29 oktober 2015)          Haarlems Dagblad (31 oktober 2015)
Witte Weekblad (28 oktober 2015)

Op 21 oktober 2015. was ik in verband met mijn boek te beluisteren in het programma 'Onderweg' op de lokale zender Meerradio!

.